Sådan forbereder du dig til en tur ud i naturen med din hund

z2

Hvis der er to ting, vi mennesker har båret med os fra urtiden, er det vores tætte bånd til naturen og andre levende væsener. Der er en grund til, at vi finder en vis ro, når vi går en tur gennem skoven, og der er en grund til, at vi stifter familier og ejer kæledyr.Derfor giver det også god mening at nyde naturen med dit kæledyr. Hvis du har brug for at slappe af og give din hjerne og din sjæl et pusterum fra det moderne liv, bør du tage din hund med på en tur ud i naturen. Du skal bare huske at pakke det rette udstyr og foder, så I har de bedste betingelser for en god tur.

Din hjerne og din hund sætter pris på naturen

Det er bevist flere gange, at naturen har en beroligende effekt på os. Når vi befinder os i den rå natur – selv bare i 15 minutters tid – slapper hjernen af, og vi får mulighed for at gå ned i gear. Det er meget praktisk, hvis du lever et moderne liv, hvor din stressfaktor ofte kommer op i det røde felt. På samme tid har din hund også godt af at komme ud i naturen. Din hunds sanser – både øjne, ører og især næse – vil blive stimuleret, og den får mulighed for at udleve sin mere dyriske natur. Ude i det fri vil I ofte også være langt væk fra andre mennesker, og dermed har du god mulighed for at lade din hund løbe frit og få afløb for sin opsparede energi.

Hunden skal have vand og legetøj

Når du er på tur med din hund, er det vigtigt, at du medbringer vand og mad. Du bør eje en vandbeholder, der er nem at slæbe rundt på, så du har rigeligt med vand til hunden på de varme dage. Du kan eventuelt investere i en beholder, der kan påmonteres hunden, så den selv får lov til at løfte byrden. Der findes smarte hundeseler, der gør hunden i stand til at bære på tasker, uden at det irriterer eller tynger den. I får også begge meget ud af at medbringe legetøj og udstyr, der kan stimulere hunden yderligere. Med nogle simple redskaber kan du få din hund til at løbe rundt, søge efter godbidder og generelt bevæge sig mere. Læs mere her og få et godt overblik over alt det udstyr, du kan købe til din hund, så jeres fælles tur bliver en del sjovere.

Nyd den lokale natur

Du og din hund behøver ikke at rejse langt for at nyde en vidunderlig natur. De danske skove er spredt godt ud over landet, og i mange tilfælde er en køretur på en halv times tid nok til at bringe jer ud i vild natur. Du kan med fordel kigge på Google Maps og finde frem til den nærmeste skov, eller du kan spørge til råds på online fora. Der er mange danskere, der med glæde vil dele ud af deres erfaringer, og de bedste naturoplevelser er som regel kendt af de lokale i området.