Der findes ikke noget som kan ødelægge hyggen mere end tandpine

z2

Når man har planlagt sin kommende ferie er det sidste man ønsker at skulle pakke smertestillende medicin med i toilettasken, fordi man har fået tandpine inden afrejsen. Langt de fleste mennesker oplever på et eller andet tidspunkt at have tandpine i deres liv, hvilket er forstyrrende og irriterende, da det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen, når smerten ikke alene påvirker ens appetit, men også ens søvn og humør. Har man tandpine er der oftest ikke overskud til at nyde naturen, hvis man er outdoor typen.

Er man en af de mennesker, der elsker at opholde sig i naturen og måske planlægger sin ferie efter at kunne nyde outdoor livet, så kan tandonde være den stopklods, der ødelægger den gode stemning fuldstændig. Dette skyldes naturligvis at man ikke har samme medikamenter med sig på ferie som man ville have derhjemme, opstår tandpinen derfor under ens ophold i naturen kan dette være grundlag for at ferien må afsluttes således at man kan komme hjem og få nogle smertestillende piller, eller opsøge sin tandlæge, hvis tandpinen er så slem at man ikke kan fungere ordentligt i hverdagen.

Man kan ikke blot sætte et plaster på tandpine

Når man pakker til en ferie i det fri vil man som oftest have en lille førstehjælpskasse med sig, da man hurtigt kan falde og skrabe knæ, ansigt og albuer på grene og sten i naturen. Dog kan det være en god idé at pakke nogle smertestillende piller i denne kasse også, da man aldrig ved, hvornår tandpine opstår. Ligger man og nyder outdoor livet i et shelter midt i den herlige natur kan det være ekstra svært at finde en behagelig sovestilling, hvis man har tandpine, da hjemmets tryghed og varme mangler.

Der kan være mange årsager til tandpine, dog er de mest almindelige at ens emalje er slidt ned, hvilket gør ens tænder super følsomme overfor kulde og varme, eller fordi der er et lille hul i en eller flere af tænderne, hvor tandpinen opstår som følge af blotlægning af tandens nerver. Det er derfor ikke muligt at sætte plaster på ens tandpine, der er kun to løsninger der fungerer, hvoraf den ene er midlertidig, disse er naturligvis smertestillende medicin og at gå til tandlægen for at få ordnet problemet. Smertestillende medicin bør dog være sidste nødløsning uanset smertetærsklen.