Sådan udnytter du dine friluftskompetencer i erhvervslivet

z2

Når man dyrker et aktivt friluftsliv, vil man automatisk tilegne sig en hel masse kompetencer indenfor dette felt. Da man ofte vil opleve at blive sat i pressede situationer, hvor man skal tænke både hurtigt og kreativt, vil man naturligvis blive dygtig til lige netop dette. Umiddelbart kan det måske virke som egenskaber, der udelukkende gør sig brugbare, når man befinder sig i naturen, men disse kvaliteter kan nemt overføres til erhvervslivet. Selvom der måske er langt mere teknologi og stress på, når man er på en arbejdsplads, kan man fortsat gøre brug af hurtigtænkningen, problemløsningen samt den kreative måde at overleve.

Brug det til at starte egen virksomhed

En af de sider af erhvervslivet, hvor disse kompetencer særligt kan komme en til gode, er når man kigger på det at være iværksætter. Her er det alt betydende, at man kan tænke kreativt og ud af boksen. Dog er det nødvendigt, at det er på en løsningsorienterende måde, hvilket er netop, hvad man opererer med, når man skal overleve i naturen. Det handler om, at man overfører tankegangen fra friluftslivet til hverdagen. Man finder et problem, og finder herefter på den bedste og nemmeste løsning til dette. Derudover lærer man også at holde hoved koldt og ikke gå i panik, hvilket også er en kæmpe fordel, når man starter en ny virksomhed op, hvor man vil møde forskellige udfordringer.

Få en hånd med alt det praktiske

Hvis man virkelig sætter pris på det stille og rolige liv i naturen, kan det være svært at se sig selv, som en hårdtarbejdende forretningsmand, der skal til en lang række møder og svare på en masse mails. Heldigvis er fordelen ved at være selvstændig, at man selv bestemmer over sin hverdag, og man kan nemt blive sat ind i de vigtigste ting ved at læse en praktisk iværksætter bog.